У Києві лікарі врятували дитину, яка проковтнула десятки деталей конструктора (фото)

Читать на русском
Автор
Лікарі врятували дитину
Лікарі врятували дитину. Фото НДСЛ Охматдит

Пацієнт перебуває під пильним наглядом лікарів

Фахівці "Охматдиту" врятували дитину, яка проковтнула 20 елементів магнітного конструктора. Усі деталі перебували у різних частинах шлунково-кишкового тракту та були зʼєднані між собою.

На щастя, пацієнту вдалося допомогти і всі деталі успішно витягли з черевної порожнини. Про це повідомляється на офіційній сторінці "Охматдиту" у соцмережах.

Так, за допомогою до медиків звернулися схвильовані батьки дитини, яка скаржилася на гострий біль у животі. Після комплексного обстеження лікарі зрозуміли, що у травному каналі пацієнта знаходиться ціла група сторонніх тіл, у яких вдалось впізнати магнітний конструктор.

На рентген-знімках фахівцям вдалося побачити 20 магнітних елементів, які знаходились у різних частинах шлунково-кишкового тракту і при цьому були поєднані між собою.

Магніти витягли

Консиліумом лікарів було прийнято рішення про проведення невідкладної операції, адже кожна година очікування могла погіршити стан пацієнта. Відмінність магнітів від інших сторонніх тіл, які можуть проковтнути діти, полягає у їх притягненні один до одного та защемленні тканин. Як наслідок, виникають зони некрозу (змертвіння), перфорації порожнистих органів, шлунково-кишкові непрохідності тощо.

На щастя, досвідченим фахівцям вдалося захопити перший магніт і витягти його разом із ланцюжком із 18 елементів конструктора.

Дитина проковтнула понад 20 деталей конструктора

Незважаючи на це, один магніт залишився в черевній порожнині і фахівці не могли видалити його ендоскопічно. Дитині було проведено операцію, під час якої хірурги виявили п’ять перфоративних отворів та останній елемент конструктора. Усі отвори були закриті, а магніт видалено.

Завдяки таланту та професіоналізму медиків, дитина була врятована. На даний момент він проходить післяопераційний курс лікування та реабілітації.

На щастя, дитина була врятована

Раніше "Телеграф" повідомляв про те, що лікарі дитячої спеціалізованої лікарні "Охматдит" врятували підлітка, якого збив поїзд. Хлопчик потрапив до лікарні у стані больового шоку і у нього було діагностовано тяжкі травми.