Величезна пухлина здавлювала легеню: у Києві медики провели складну операцію новонародженому (фото)

Читать на русском
Автор
Лікарі провели надскладну операцію
Лікарі провели надскладну операцію. Фото НДСЛ Охматдит

Хлопчику діагностували кісту ще до появи на світ

Фахівці "Охматдиту" врятували дитину, яка народилася з великою пухлиною у правій половині грудної клітки — вона сильно стискала праву легеню та не дозволяла немовляті нормально дихати. Новонародженого хлопчика прооперували та врятували йому життя.

На даний момент дитина почувається добре і вже знаходиться разом з мамою вдома. Про подробиці надскладної операції розповіли у прес-службі "Охматдиту".

Так, фахівці поставили хлопчикові діагноз вродженої вади розвитку ще до народження — під час проведення УЗД у правій половині грудної клітки в нього виявили кісту.

Одразу після народження дитину доправили в "Охматдит". У віці 5 днів медики провели обстеження хлопчика і наявність пухлини в правій частині грудної клітини підтвердилася.

Фахівці ідентифікували масивне кістоподібне утворення розміром 36х47х62мм, яке сильно стискало праву легеню немовляти.

Пухлина стискала праву легеню

Після ретельної підготовки дитині провели операцію — на момент хірургічного втручання хлопчику було 12 днів.

На щастя, досвідченим фахівцям вдалося частинами видалися кісту. Була виконана пункція, під час якої отримали 30 мл муцинозного вмісту. Утворення зменшилось в розмірі, стало більш еластичним, після чого його вдалось поетапно виділити з навколишніх тканин та видалити.

Дитині провели надскладну операцію

Вже через 9 днів після втручання було відзначено значне покращення пневматизації обох легень, а хлопчик був активним. Ще за кілька днів щасливу маму з дитиною було виписано з відділення хірургії новонароджених додому.

Мама з немовлям вже перебуває вдома

Раніше "Телеграф" повідомляв про те, що в Київській області фахівці врятували дитину, яка проковтнула кулю. Хлопчика привезли до лікарні схвильовані батьки, котрі попросили допомоги у медиків.