Як запобігти перегріву смартфона: запам’ятайте чотири важливі правила

Читать на русском
Автор
796
Як уникнути перегріву смартфона Новина оновлена 05 липня 2024, 23:26
Як уникнути перегріву смартфона. Фото fiverr.com

Намагайтеся у спеку не користуватися мобільним телефоном

На Україну насувається рекордна спека, тому важливо дотримуватись певних правил безпеки перебування на сонці, щоб захистити своє здоров’я та не нашкодити гаджету. Запам’ятайте чотири важливі поради, які допоможуть запобігти перегріву пристрою.

У матеріалі The Sun користувачам підказали, як правильно користуватися смартфонами у спеку. І краще дослухатися до цих рекомендацій!

Як уникнути перегріву смартфона

Сучасні гаджети, включаючи пристрої Android, мають вбудовані системи захисту від перегріву. Однак все одно вони можуть тимчасово відключатися за дуже високих температур.

Закривайте програми, що не використовуються

Програми, які працюють у фоновому режимі, потребують значної обчислювальної потужності, що створює додаткове навантаження на процесор та батарею. Це призводить до підвищеного споживання енергії та виділення тепла, що може спричинити перегрів пристрою. Тому закриття додатків, які не використовуються, допомагає знизити навантаження і запобігти перегріву.

Зменшіть яскравість екрана

Екран смартфона є одним із найбільших споживачів енергії. Висока яскравість потребує більшої енергії, що призводить до додаткового нагрівання пристрою. Зменшивши яскравість, ви зменшите навантаження на батарею, а це допоможе підтримувати оптимальну температуру телефону.

Зменште частоту оновлення екрана

Висока частота оновлення екрана забезпечує більш плавні анімації та прокручування, але вона також потребує більше енергії для обробки. Це створює додаткове навантаження на акумулятор.

Вимкніть непотрібні з’єднання

Функції, такі як Wi-Fi, GPS і Bluetooth також споживають значну кількість енергії, особливо коли вони активні, але не використовуються. Ці з’єднання продовжують працювати у фоновому режимі та шкодять батареї, це може спричинити перегрів.

Раніше "Телеграф" розповідав, як з телефону роздати інтернет — спосіб перетворює смартфон на роутер. Це може стати в нагоді, якщо є проблеми з енергопостачанням.