Це його доб'є: що не можна робити з намоклим телефоном

Читать на русском
Автор
Телефон одразу потрібно ретельно витерти
Телефон одразу потрібно ретельно витерти. Фото Freepik

В духовці сушити точно не варто

З телефоном може трапитися будь-що: він може перемерзнути або ж намокнути. Якщо з вами сталася остання неприємність, є кілька правил яким потрібно слідувати, щоб не нашкодити телефону ще більше.

Найголовніше — телефон одразу вмикати не можна. Якщо він вимкнувся, не натискайте жодних кнопок та не намагайтесь його запустити. Телефон не можна трясти або стукати ним об руку, це навпаки заглибить воду глибше в смартфон.

Якщо телефон не має розбиратись, не намагайтесь це зробити самотужки. Не намагайтесь висушити телефон феном, покласти його на батарею, в духовку чи мікрохвильовку. Це може пошкодити електроніку в середині, і хоча смартфон буде з сухим — він буде абсолютно не робочим.

Старий метод з рисом вже давно розвінчаний. Волога може зробити рис липким і закоркувати частини смартфона. Якщо ж вже хочеться використати щось схоже — занурювати краще в силікагель.

Як висушити телефон

Найпростіше висушити телефон на звичайному повітрі: вимкнути, якщо він не вимкнувся після намокання, за можливості зняти захисну кришку або вийняти карти Micro SD та SIM. Потрібно взяти рушник з мікрофібри або кухонний рушник і промокнути смартфон насухо. Старайтесь сильно не перевертати смартфон, щоб вода не протекла глибше. Смартфон вмикати не можна щонайменше дві доби для того, щоб він повністю висох. Після серйозних занурень смартфон може потребувати професійного ремонту.

Раніше "Телеграф" розповідав, як можна простими та швидкими способами зробити, так щоб смартфон працював ефективніше. Головний з них — перезавантаження.