Стіни зносити не доведеться: як зробити маленьку квартиру більше

Читать на русском
Автор
Ідеї для маленьких приміщень Новина оновлена 20 жовтня 2024, 12:08
Ідеї для маленьких приміщень. Фото Pexels

Практичні поради, які допоможуть візуально розширити простір вашої квартири

Маленькі квартири затишні, мають свою чарівність і найчастіше економічніші. Але їхнім власникам незмінно хочеться розширити простір. На щастя, якщо знати кілька простих дизайнерських правил, можна легко оформити декор, додавши кілька сантиметрів простору. І справа не лише у правильному освітленні.

Як візуально збільшити маленьку квартиру

Насамперед, необхідно віддати перевагу світлому кольору. У північних частинах Європи, де кожен промінь сонячного світла на вагу золота, світлі тони інтер’єру не тільки пожвавлюють приміщення, а й візуально збільшують невеликі квартири. Фарбуючи стіни у світлі тони, наприклад, у білий, екрю або ніжно-сірий, можна бути впевненим, що вони додадуть легкості інтер’єру, радить PLN Design.

Крім того, якщо хочеться, щоб кімната набула додаткових сантиметрів, у тому числі по вертикалі, можна наклеїти шпалери з вертикальними смугами. Завдяки цьому рішенню оптично "підніметься" стеля. Великих і кричучих малюнків слід уникати. Це стосується не тільки стін та підлоги, а й аксесуарів та текстилю.

Також слід діяти обережно, коли справа стосується меблів, та ретельно обміркувати свій вибір. Тяжкі навісні шафи або масивні комоди точно не підійдуть у маленьких квартирах. Варто вибирати невеликі меблі світлих тонів. У невеликих приміщеннях найкраще підійдуть вбудовані шафи, оскільки вони не тільки дуже місткі, а й не захаращують весь інтер’єр. Для обробки варто вибрати такі матеріали, як яскрава глянцева дошка або дзеркало.

Намагайтеся уникати темних кольорів та великої кількості візерунків на підлозі. Підлога з ламінату найкраще підходять для невеликих приміщень та доступна у багатьох натуральних кольорах. Якщо потрібно максимально збільшити простір, варто вибрати один малюнок панелей і розмістити його практично у всіх кімнатах.

Раніше ми розповідали, як обрати ідеальне місце для картин на стіні. Розміщені на правильній висоті картини додадуть стилю та затишку кімнатам.