Як підібрати колір інтер’єру, якщо у вас дерев’яна підлога: дизайнерка назвала відтінки, які завжди працюють

Читать на русском
Автор
Лайфхаки для підбору кольорів
Лайфхаки для підбору кольорів. Фото zavod-parketu.ua

Як підбирати кольори та відтінки

Деталі інтер’єру мають важливе значення для загального вигляду оселі. Ми розповідали, який вид витяжки буде найбільш трендовим у 2025 році. Тепер детальніше поговоримо про колір інтер’єру.

Вибір правильного кольору фарби для вашої дерев’яної підлоги може здатися складним завданням. Однак, дотримуючись кількох простих рекомендацій, ви можете створити гармонійний і стильний простір. Про них розповіла для homesandgardens.com дизайнерка Еріка Маклейн.

Ретельно огляньте вашу деревину

Перш ніж приступити до вибору кольору фарби, уважно подивіться на свою дерев’яну підлогу. Зверніть увагу на характеристики фарби. Огляньте деревний тон, визначте, він теплий (золотистий, медовий) чи холодний (сірий, попелястий). Визначте, чи має зернистість яскраво виражений або тонкий малюнок?

Увагу слід звертати не лише на саму підлогу, а й на кімнату в цілому. Наприклад, кількість природного освітлення в кімнаті може значно вплинути на вигляд кольору. У кімнатах, які виходять на північ, як правило, освітлення прохолодніше, а в кімнатах, що виходять на південь, тепліше. У спальні можуть використовуватися заспокійливі блакитні або зелені кольори, а у вітальні — теплі, привабливі відтінки.

Зрештою, обраний вами колір повинен робити вас щасливими. Експериментуйте з різними зразками фарби, щоб побачити, що вам більше подобається.

Комбінації кольорів, які працюють

  • Тепла деревина + землисті тони — поєднуйте деревину теплих тонів із землистими відтінками, такими як теракотовий, оливково-зелений або гірчично-жовтий, для створення затишної та привабливої ​​атмосфери.
  • Холодна деревина + холодні тони — холодні тони деревини чудово доповнюють сині, зелені та сірі відтінки. Подумайте про спокійний прибережний котедж або мінімалістичний сучасний простір.
  • Нейтральна деревина + різноманітні нейтральні відтінки — якщо ваша деревина має нейтральний відтінок, у вас є широкий вибір варіантів. Розгляньте м’які білі, бежеві або сірі кольори.

Дотримуючись цих порад, ви зможете створити красивий і гармонійний простір, який ідеально доповнить вашу дерев’яну підлогу. Також ми розповідали, як стелаж допоможе вам розділити кімнату на зони.