Ви не знали цього, і тому готували "Шубу" несмачно: в якому порядку потрібно викладати шари

Читать на русском
Автор
Як викладати салат Новина оновлена 23 жовтня 2024, 16:40
Як викладати салат. Фото receptisalatov.com

Є два погляди на порядок викладання

"Оселедець під шубою" для багатьох улюблений салат. Існує велика кількість його варіацій, приміром, ми розповідали, як приготувати цікаву версію салату — в лаваші. Тепер поговоримо про класичну "Шубу".

Є два варіанти приготування салату залежно від того, в якому порядку викладати інгредієнти. "Телеграф" розповість про них.

Як готувати "Шубу"?

Для класичної "Шуби" оселедець чистимо від кісток та нарізаємо невеликими шматочками. Картоплю, моркву та буряк відварюємо в шкірці. Чистимо овочі та натираємо їх на тертці окремо один від одного. Беремо цибулю і кришимо тими шматочками, які хочемо бачити в салаті.

В головному етапі — формуванні салату — вже є відмінності. Є два варіанти: в одному на дно тарілки кладуть оселедець, а в іншому — картоплю.

Переваги варіанту з картоплею на дні

За такого методу приготування одразу на картоплю кладуть оселедець, а на нього — цибулю. І вже поверх роблять шари моркви та буряку. Оселедець обмінюється смаками з картоплею, салат виходить вологим та просоченим. З цим способом можна не класти багато майонезу між першими шарами — адже риба робить їх достатньо соковитими.

Звісно, який би спосіб приготування ви не обрали, варто орієнтуватись лише на власні вподобання. Також ми розповідали, як зробити фарш дуже соковитим.