Лайфхак для найсмачніших дерунів: чим замінити борошно, щоб страва стала фантастичною

Читать на русском
Автор
Чому варто додавати манку в деруни
Чому варто додавати манку в деруни. Фото prostoway

Зазвичай додають борошно, однак є кращий варіант

Маленькі секретики приготування страв важать багато для фінального результату. Ми розповідали, як зробити соковитим фарш. Тепер ділимось секретом смачних дерунів.

Зазвичай для скріплення картопляного тіста на деруни в нього кладуть борошно. Однак є набагато цікавіше та ефективніше рішення. І це — звичайна манка. "Телеграф" розповідає детальніше.

Навіщо додавати манку в деруни?

Манка — це не просто інгредієнт, а справжній секрет, який робить деруни особливо ніжними та повітряними. Як і борошно, манка чудово вбирає зайву рідину з тертої картоплі, що запобігає розвалюванню дерунів під час смаження.

Однак борошно "забиває" тісто, забирає на себе його смак та робить деруни жорсткими. В противагу класичному компоненту, манка дещо підсилює смак картоплі, роблячи його більш насиченим.

що додавати в тісто для дерунів
Meta.ua / Чудовий спосіб приготувати деруни

Як правильно додати манку в тісто для дерунів?

На 1 кг тертої картоплі достатньо 2-3 столових ложок манки. Додайте її вже в майже готове тісто, ретельно вимішайте та відставте — дайте йому постояти близько 15 хвилин. За цей час манка вбере в себе зайву вологу і набухне, що зробить деруни ще більш ніжними.

Смажте такі деруни, як зазвичай — це буде дуже смачно і ароматно. На смак готової страви манка не вплине. Також ми розповідали, як очистити руки після грибів.