Встигніть до перших заморозків: що треба обов'язково зробити в теплиці

Читать на русском
Автор
Поради з догляду за теплицею
Поради з догляду за теплицею. Фото Canva

Обробіть теплицю до зими, щоб згодом садити нові рослини

До зимового періоду варто готувати не лише відкриті ділянки, але й так само теплиці. Тому що земля потребує відновлення, а приміщення — очищення після тривалого вирощування овочів.

Якщо правильно доглядати за теплицею, то вона служитиме довше. Так само важливо вчасно прибрати все з землі та зробити певні процедури, аби її стан покращився. Сайт Vse Roste зібрав головні поради, що треба зробити в теплиці городникам.

  1. Насамперед потрібно прибрати весь інвентар. Інструменти миють, знезаражують й ставлять в сухе місце. Такі дії роблять для того, щоб на них не з'явилась іржа.
  2. З приміщення слід винести бур'яни, листя, гілки та все зайве. Річ у тім, що через це бадилля можуть з'являтися хвороби та шкідники. Так само прибирають стару мульчу.
  3. Необхідно ретельно почистити стінки та каркас теплиці, а пізніше — продезінфікувати спеціальними або домашніми засобами. Наприклад, розчином з оцту чи соди. Це запобігатиме появі грибка та всередину краще потраплятимуть сонячні промені.
  4. Досвідчені городники вносять у ґрунт попіл, торф чи перегній, щоб поповнити землю поживними речовинами.
  5. До зими треба обов'язково встигнути перекопати землю.
  6. Не варто забувати й про знезараження землі. Вбити всіх шкідників і бактерії можна сірчаними шашками, розчином мідного купоросу чи хлорного вапна.

Раніше "Телеграф" писав про те, як утеплити будинок чи квартиру до холодів. Є прості поради, завдяки яким температура повітря в приміщенні буде вищою.