Сусіди будуть вам заздрити: цей сорт картоплі не залишить без урожаю

Читать на русском
Автор
939
Від сорту безпосередньо залежить кількість урожаю
Від сорту безпосередньо залежить кількість урожаю. Фото soncesad.com

Кожен кущ дасть по кілька відер картоплі

Незабаром у дачників почнеться сезон і з’явиться маса роботи на ділянці. Але вже в лютому, у перервах між вирощуванням розсади, варто задуматися про те, який сорт картоплі вибрати для посадки цього року.

Крім того, що картопля має дати хороший урожай, вона повинна підходити під тип ґрунту на вашій ділянці і бути не дуже складною у догляді. Про універсальний та невибагливий сорт пише "Добрі новини".

Який сорт картоплі посадити

Серед безлічі сортів картоплі рекомендується вибрати "Взірець". Це відносно молодий гібрид популярних "Беларози" та "Тіраса".

Перевагою сорту є адаптивність до різних кліматичних умов та ранній урожай. Його можна вирощувати як за умов помірного клімату, так і у спекотних регіонах. Також "Взірець" стійкий до хвороб, шкідників та інфекцій.

Картопля цього сорту має жовті бульби овальної форми та неглибокі вічка. Також "Взірець" відрізняється добрим смаком. Навіть після варіння картопля залишається світлою і не втрачає форму.

За сприятливих умов зростання з кожного куща можна очікувати не менше 5 відер урожаю.

Щоб досягти максимальної врожайності, рекомендується садити "Взірець" у добре дренований ґрунт, оброблений компостом або добривами. Не зайвим буде ретельний полив.

Раніше "Телеграф" розповідав, які сорти огірків вибрати для посадки. Ці плоди підійдуть як для салатів, так і для засолювання.