Ще одна країна на Близькому Сході включилася у бойові дії: є загиблі

Читать на русском
Автор
2105
Йорданія атакувала країну-сусідку
Йорданія атакувала країну-сусідку. Фото jejaktapak

Серед загиблих є двоє дітей

Армія Йорданії здійснила серію авіаударів по південній частині Сирії. Внаслідок атаки є загиблі, серед яких двоє дітей.

Про це у четвер, 18 січня, пише Reuters, посилаючись на сирійські ЗМІ та спостерігачів, які стежать за конфліктом. Зазначається, що ударів було завдано по двох будинках у місті Арман у південній провінції Сувейда.

Під атаку одночасно потрапив житловий квартал Арман на південному сході провінції поблизу кордону з Йорданією. Наразі відомо, що внаслідок події загинули 10 людей. Серед жертв — п’ять жінок, троє чоловіків та двоє дітей. Влада Йорданії поки ніяк не коментувала ситуацію.

Варто зазначити, що армія Йорданії активізувала рейди проти наркоторговців після зіткнення у грудні 2023 року з проіранськими бойовиками, які перевозили великі партії заборонених речовин, зброї, а також вибухівку через кордон із Сирією.

Сирія стала основним місцем, де відбувається збут наркотиків на великі суми. Своєю чергою Йорданія є важливим транзитним маршрутом до багатих на нафту країн Перської затоки, США та Західної Європи.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, що 18 січня Пакистан здійснив серію ударів по Ірану після того, як той атакував його кілька днів тому. Удари прийшлися по притулкам терористів у провінції Сістан-о-Белуджистан в Ірані. Таким чином Пакистан показав свою рішучість і намір захищати свою національну безпеку від усіх загроз.

За кілька днів до цього, 16 січня, Іран зробив атаку по об’єктах США в Іраку. За ними було випущено щонайменше сім балістичних ракет та дронів-камікадзе.

Того ж дня Іран завдав ударів по Пакистану. Атака була здійснена з використанням ракет та безпілотних літальних апаратів.