Ізраїль та ХАМАС провели переговори: ЗМІ назвали їх конструктивними, але є "але"

Читать на русском
Автор
Перемир'я між двома сторонами поки що не буде Новина оновлена 29 січня 2024, 04:17
Перемир'я між двома сторонами поки що не буде. Фото Колаж "Телеграфу"

Деякого прогресу досягнуто, але великі розбіжності все ще залишаються

Ізраїль та палестинське терористичне угруповання ХАМАС, яке базується у Секторі Гази, провели між собою переговори щодо звільнення заручників-ізраїльтян, які все ще залишаються у терористів. Переговори були доволі конструктивними, але за їхніми підсумками перемир'я у Секторі не буде.

Про це повідомляє інформаційне агентство Reuters із посиланням на коментар канцелярії прем'єр-міністра Ізраїля. Переговори, за даними агентства, проводилися з ініціативи Катару, Сполучених Штатів та Єгипту.

"Як і раніше, існують значні прогалини, які сторони продовжать обговорювати цього тижня на додаткових взаємних зустрічах", – сказано у заяві.

Переговори проходили у Європі, але де конкретно – не повідомляється. На зустрічі окрім голови ізраїльської розвідки "Моссад" Давіда Барнеа були присутні директор Центрального розвідувального управління США Вільям Бернс, а також голова МЗС Катару шейх Мухаммед бен Абдулрахман Аль Тані та голова розвідки Єгипту Аббас. Останні двоє представляють інтереси ХАМАС.

Нагадаємо, палестинський терористичний рух ХАМАС відхилив пропозицію влади Ізраїлю про нове припинення вогню в Секторі Газа, яке мало тривати два місяці.

Раніше "Телеграф" писав, що в ЄС представили план завершення війни у Секторі Газа.