Італія та Великобританія відмовилися фінансувати ООН: у чому річ і до чого тут ХАМАС

Читать на русском
Автор
4200
Допомогою біженцям прикривалися, щоб готувати напад на Ізраїль
Допомогою біженцям прикривалися, щоб готувати напад на Ізраїль. Фото Відкриті джерела

Деякі співробітники можуть мати зв’язки з терористами

У суботу, 27 грудня 2024 року, Великобританія та Італія заявили, що призупиняють фінансові платежі до Агентства Організації Об’єднаних Націй (ООН) для допомоги палестинським біженцям (БАПОР). Причиною стала підозра у співпраці кількох працівників із терористичним угрупованням ХАМАС.

Італія та Великобританія не фінансуватимуть БАПОР, доки в Агентстві не проведуть внутрішнє розслідування. Італійський міністр закордонних справ Антоніо Таяні заявив, що допомагатиме палестинському народу, але не на шкоду безпеці Ізраїлю, повідомляє "Європейська правда".

Глобальні ризики 2024 року: один пов’язаний з Україною

"Ми прагнемо надавати гуманітарну допомогу палестинському населенню, захищаючи безпеку Ізраїлю", — сказав Таяні.

Раніше відмовилися фінансувати цю агенцію ООН Канада, США та Австралія. Усі країни заявили, що відновлять платежі після того, як БАПОР проведе внутрішнє розслідування.

Нагадаємо, що докази причетності одразу 12 співробітників Агентства ООН до підготовки нападу на Ізраїль надійшло до БАПОРу від офіційного Єрусалима. Голова БАПОР Філіп Лаццаріні відреагував на ситуацію. Він заявив, що розірве контракти із цими працівниками. Також буде проведено внутрішнє розслідування.

Зазначимо, що БАПОР було створено ще у 1949 році. Його діяльність поширюється на сектор Газа, Західний берег річки Йордан, територію Сирії, Лівану та Йорданії. Там надають допомогу палестинцям, які страждають від воєнних дій.

Нагадаємо, що Міжнародний суд ООН у Гаазі розглядає справу про геноцид палестинців. Позов було подано ПАР.