Путіну до Вірменії — зась: відтепер у разі візиту йому загрожують великі неприємності

Читать на русском
Автор
У Вірменії набув чинності Римський статут МКС
У Вірменії набув чинності Римський статут МКС. Фото Колаж "Телеграф"

Єреван буде змушений заарештувати Путіна у випадку його візиту до країни

Першого лютого у Вірменії набув чинності Римський статут Міжнародного кримінального суду. За ратифікацію документа парламент країни проголосував ще на початку жовтня 2023-го. Відтепер, у разі появи в країні російського диктатора Путіна, Єреван буде змушений заарештувати його за ордером МКС.

Про це повідомляє вірменське видання Armenpress. Зазначається, що ратифікація статуту викликала невдоволення російської сторони.

"Міжнародний кримінальний суд у 2023-му році видав міжнародний ордер на арешт президента Росії Володимира Путіна, який передбачає, що країни, які ратифікували Римський статут, повинні заарештувати президента Росії під час відвідин цих країн. МЗС Росії навіть надіслало ноту у зв'язку з відправкою урядом Вірменії Римського статуту на ратифікацію до Національних зборів", — пишуть у виданні.

Разом з тим, зазначає вірменське видання, рішення про приєднання до Римського статуту продиктовано тим, що уряд Вірменії вбачає в цьому можливість притягнути Азербайджан до відповідальності за скоєні ним воєнні злочини.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про реакцію політиків та громадських діячів Єревану у відповідь на готовність влади Вірменії ратифікувати Римський статут. Також ми писали про реакцію Росії на подібний "удар в спину".