Замість України обсудили Тайвань: Путін зателефонував Сі Цзіньпіну, про що говорили

Читать на русском
Автор
Сі Цзіньпін та Володимир Путін Новина оновлена 15 березня 2024, 06:46
Сі Цзіньпін та Володимир Путін. Фото kremlin.ru

Про Україну китайський та російський лідери не сказали жодного слова

Голова КНР Сі Цзіньпін провів телефонну розмову з російським диктатором Володимиром Путіним. Вони обмінялися новорічними привітаннями напередодні китайського Нового року, підбили підсумки двосторонніх відносин, поговорили про співпрацю та обговорили також Тайвань.

У ході розмови Путін заявив, що дотримується принципу одного Китаю. Про це повідомляє китайське видання Ifeng.

Російський "лідер" дотримується думки, що будь-які спроби перешкодити возз’єднанню не мають успіху. Своєю чергою Сі сказав Путіну, що обидві сторони мають активізувати стратегічне співробітництво, захищати національний суверенітет, безпеку та інтереси розвитку, а також рішуче протистояти втручанню зовнішніх сил у внутрішні справи.

"Голови двох держав також провели поглиблений обмін думками з актуальних міжнародних та регіональних проблем. Вони домовилися продовжувати підтримувати тісні контакти в новому році й проводити поглиблений обмін думками з китайсько-російських відносин і стратегічних питань, що становлять взаємний інтерес", — йдеться у повідомленні.

Сі додав, що Пекін і Москва повинні підтримувати Казахстан у проведенні цього року саміту Шанхайської організації співробітництва (ШОС), "зміцнювати єдність та взаємну довіру, забезпечувати регіональну безпеку та стабільність, а також спільні інтереси країн регіону".

Детальніше про вибори на Тайвані та перспективи війни з Китаєм читайте у матеріалі "Телеграфа": "Відкладена війна: який шлях обрав Тайвань і чи зважиться Китай на відкрите вторгнення?"

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, що Bloomberg оцінив наслідки можливого нападу Китаю на Тайвань. Серед наслідків – зниження світового ВВП на 10,2%.