Україна може отримати довгоочікувані ракети Taurus від Німеччини через смерть Навального - західні ЗМІ

Читать на русском
Автор
2525
Навальний, Шольц, ракети Taurus
Навальний, Шольц, ракети Taurus. Фото Колаж "Телеграф"

Ракети можуть стати потужним доповненням до українського арсеналу в той час, коли країна перебуває під зростаючим тиском російських атак

Смерть російського опозиціонера Олексія Навального має підштовхнути канцлера Німеччини Олафа Шольца відправити крилаті ракети Taurus в Україну. Адже ця зброя є життєво важливою вимогою для нашої країни.

Про це заявила очільниця комітету Бундестагу з питань оборони Марі-Агнес Штрак-Ціммерманн. Цитує її слова Politico.

"Правильна відповідь — відправити зараз усе, що у нас є, навіть цей Taurus", — заявила депутатка.

Зелені, FDP і опозиційні християнські демократи виступають за передачу ракет Taurus з радіусом дії близько 500 кілометрів і потужною боєголовкою. Вона здатна знищувати укріплені цілі або ключові об'єкти інфраструктури, такі як мости.

Саме ця здатність змушує Німеччину зволікати з поставкою, оскільки Берлін побоюється реакції Росії, якщо Україна завдасть удару по ключових об'єктах, таких як міст через Керченську протоку, що з'єднує Росію з окупованим Кримом.

Що цікаво, під час Мюнхенської конференції з безпеки, коли Шольца запитали про його рішення відмовитися від відправки ракет, він просто відповів, що питання було "дивним".

"Мені важко пояснити, чому канцлер не сказав: "Давайте, зробімо це", — зазначила Штрак-Ціммерманн. — Два дні тому — смерть Навального саме в той момент, коли ми зібралися на цій конференції — це знак, і ми повинні реагувати".

До слова, колишній командувач армії США в Європі Бен Ходжес, підкреслив, що Taurus стане потужним доповненням до українського арсеналу в той час, коли країна перебуває під зростаючим тиском російських атак.

Українська сторона заявила, що забезпечення поставок Taurus є життєво важливою вимогою для Києва.

"Є лише один спосіб знищити Росію — завдати удару вглиб окупованої Росією території", — зазначив український високопосадовець на умовах анонімності.

Раніше "Телеграф" писав, що Великобританія хоче допомогти розв'язати питання з постачанням крилатих ракет Taurus і запропонувала Німеччині альтернативне рішення.

Лондон відправив Берліну пропозицію щодо кільцевого обміну. Тобто, пропонується, що Німеччина передасть Taurus Британії, а та своєю чергою відправить свої ракети Storm Shadow в Україну.