В’язень Путіна Навальний помер у колонії, росЗМІ вже назвали причину

Читать на русском
Автор
79601
Олексій Навальний Новина оновлена 16 лютого 2024, 14:46
Олексій Навальний. Фото Getty Images

Опозиціонеру стало погано близько першої години дня

У Росії у колонії помер Олексій Навальний. Офіційно причину смерті не називають, але за даними росЗМІ, у нього відірвався тромб.

Про смерть Навального повідомила Федеральна служба виконання покарань Ямало-Ненецького автономного округу. Зазначається, що 16 лютого після прогулянки він відчув себе погано, практично одразу знепритомнівши.

"Негайно прибули медичні працівники установи, було викликано бригаду швидкої медичної допомоги. Проведено всі необхідні реанімаційні заходи, які позитивних результатів не дали. Лікарі швидкої медичної допомоги констатували смерть засудженого. Причини смерті встановлюються", — йдеться в повідомленні.

Джерело російського пропагандистського телеканалу RT стверджує, що у Олексія Навального відірвався тромб. Його адвокат Леонід Соловйов повідомив "Новій газеті", що нічого не коментує за рішенням сім’ї Навального. Адвокат бачив опозиціонера два дні тому, той почувався нормально.

"За рішенням сім’ї Олексія Навального я взагалі нічого не коментую. Зараз знаємося. Адвокат у Олексія був у середу. Все тоді було нормально", — сказав він.

За даними росЗМІ, Навальному стало погано близько першої години дня. Йому викликали швидку допомогу. Медики намагалися відкачати його, але о 14.17 він помер.

Прессекретар Навального Кіра Ярмиш повідомила, що жодних підтверджень інформації про смерть опозиціонера вона не має. Адвокат вилетів на місце.

Прессекретар Кремля Дмитро Пєсков заявив, що не знає причин смерті Навального. За його словами, "мають медики з’ясувати".

Нагадаємо, на початку серпня 2023 року Навальний був відправлений на 19 років до колонії особливого режиму за статтею про екстремізм, до якого російська влада зараховує діяльність ФБК, яка відзначилася низкою розслідувань про корупцію наближених до кремля осіб. Колонія особливого режиму вважається найжорсткішим покаранням, передбаченим російським законодавством.

На початку грудня він загадково зник із місця свого утримання і ніхто з його знайомих та родичів не міг з ним зв’язатися. Його колеги вели пошуки протягом майже трьох тижнів. Після цього Навального виявили у Ямало-Ненецькому автономному окрузі, у колонії "Полярний вовк".

Раніше "Телеграф" розповідав, що Навальний зробив кілька несподіваних заяв щодо України. Він заявив, що бачить нашу країну у її міжнародно-визнаних у 1991 році кордонах. Україну, за його словами, треба дати спокій і дати їй можливість розвиватися так, як бажає її народ.