Там любила відпочивати Кабаєва: у Франції заарештували віллу "Газпрому" вартістю 120 млн євро

Читать на русском
Автор
954
Лазурний берег Франції
Лазурний берег Франції

Формально майно записано на великого підприємця

Стало відомо, що у Франції заарештовано розкішну віллу Maria Irina, яка знаходиться в містечку Рокбрюн-Кап-Мартен недалеко від Монте-Карло і коштує близько 120 млн євро. Формально цей особняк із прилеглою територією належить російсько-вірменському мільйонеру Самвелу Карапетяну, але слідчі вважають, що реальним власником є компанія "Газпром Нафта", це "дочка" російського "Газпрому".

Постанова про заморожування права власності на цю віллу та акції компанії Maritime Villa Holding SNC була прийнята ще 12 лютого 2024 року. Зараз це найбільша конфіскація російських активів з початку повномасштабного вторгнення, пише французька газета Le Monde.

Як війна зруйнувала економіку Росії

Віллу Карапетян купив ще у 2016 році. Це досить розкішний маєток, де крім будинку площею 1600 кв. м. є три басейни, гостьовий будинок, тенісний корт та вертолітний майданчик. Вартість нерухомості оцінюють у 120 мільйонів євро.

Підрозділ паризької прокуратури Junalco припускає, що купівля цієї вілли була фіктивною. Нібито вона насправді належить "Газпрому".

У матеріалах справи також зазначено, що Карапетян придбав акції Maritime Villa Holding SNC завдяки кредиту. Він узяв 115 млн євро у російському "Газпромбанку". Причому гроші були надані мільйонеру під заставу цієї вілли.

Слідство продовжується. Якщо французькі правоохоронці зможуть довести, що особняк належить "Газпрому", то майно може бути націоналізоване, а пізніше виставлене на продаж.

Російське медіа "Важливі новини" стверджує, що ця вілла на березі Лазурного моря могла бути куплена на користь Путіна та його наближених. Нерідко там помічали гімнастку Аліну Кабаєву, якій приписують роман із російським диктатором.

Раніше "Телеграф" повідомляв, що в Болгарії збираються націоналізувати курорт, яким керують із Москви. Поки що в цій країні ще не конфісковували російські активи.