Рада ЄС ухвалила важливе рішення для України: мова про заморожені російські активи

Читать на русском
Автор
565
Санкції проти Росії посилюються
Санкції проти Росії посилюються. Фото Цензор.НЕТ

Знайдено ще один механізм фінансування нашої країни

У понеділок, 12 лютого, стало відомо про затвердження Радою Євросоюзу постанови, яка дозволяє використовувати прибуток від заморожених російських активів. Фінанси будуть застосовуватись на користь України.

Центральні депозитарії цінних паперів (ЦДЦП), які зберігають російські активи, не зможуть розпоряджатися чистим прибутком. Про це повідомляє пресслужба Ради ЄС.

Як подолати корупцію в оборонній сфері

Постанова ЄС щодо використання доходів від заморожених активів

"ЦДЦП, які володіють активами Центробанку Росії на суму понад 1 млн євро, повинні враховувати надзвичайні залишки коштів, що накопичилися в результаті обмежувальних заходів ЄС, окремо, а також повинні зберігати відповідні доходи окремо. Крім того, ЦДЦП забороняється розпоряджатися отриманим чистим прибутком", — йдеться у повідомленні.

Зазначимо, що це рішення дає можливість Раді використати дохід від заморожених активів РФ. Фінанси можуть спрямувати через бюджет Євросоюзу до Фонду України. Його погодили 6 лютого 2024 року. Але ці гроші будуть спрямовані на відновлення нашої країни.

Раніше "Телеграф" повідомляв про реакцію Кремля на передачу Києву доходу від заморожених російських активів. Це рішення Дмитро Пєсков назвав "глибоко незаконним".