У Південній Кореї презентували картонний FPV-дрон-камікадзе: в чому його плюси та мінуси (відео)

Читать на русском
Автор
з відкритих джерел Новина оновлена 03 жовтня 2024, 00:53

Картонні FPV-дрони-камікадзе літакового типу потенційно можуть бути значно дешевшими за свої аналоги у вигляді квадрокоптерів

У Південній Кореї стартап Peach презентували дешевий, але доволі ефективний FPV-дрон під назвою Papidrone-800. Головний плюс цього дрону – переважним чином він зроблений з картону, що робить його ціну дуже смішною, при цьому його можна використовувати на полі бою.

Про це пише українське видання Defence Express. Зазначається, що дрон вперше показали на виставці KADEX 2024 у південнокорейському місті Теджон.

Дрон зроблений за більш-менш традиційною схемою "літаюче крило". Він може розвивати швидкість до 100 км/год, літати на відстань до 50 км, причому на 20 км у керованому оператором режимі. Розробники заявили, що Papidrone-800 можна використовувати як для розвідки, так і для ударів по ворогу: щоправда, дрон, маючи злітну вагу в кілограм, може нести тільки бойову частину вагою не більше 500 грамів, що еквівалентно ручній гранаті.

"Щодо можливостей експлуатації, то задекларовано використання до швидкості вітру у 10 м/с, що є стандартним "цивільним" обмеженням. Щодо захисту від вологи, то використаний картон має захист на рівні IPX3, і розробники показували можливість польоту у дощ… Деякі силові елементи корпусу все ж таки виготовлені з карбону, відсік для апаратури з пінопласту, також у дрона металеві тяги. Водночас використання електронних компонентів зведено до мінімальної кількості плат", – пише видання.

Аналітики зробили висновок, що картонні FPV-дрони-камікадзе літакового типу потенційно можуть бути значно дешевшими за свої аналоги у вигляді квадрокоптерів. Наприклад, такому дрону потрібен тільки один електромотор, а не чотири. А ще матеріал для виготовлення дуже дешевий, тож наробити таких дронів можна величезну кількість.

Нагадаємо, що "Телеграф" розповідав про безпілотник "Сич", який використовує Головне управління розвідки України. Цей дрон вже знищив техніки на 800 млн доларів

Раніше "Телеграф" розповідав про український всюдихід-амфібію "ТАХА". Він має кілька модифікацій. Окрім базового всюдихода доступний безпілотний варіант, вантажівка та кабріолет.