Головний дипломат Польщі прямо назвав Путіна кривавим диктатором та розповів, як йому протистояти

Читать на русском
Автор
Радослав Сікорський Новина оновлена 13 лютого 2024, 15:50
Радослав Сікорський

Захід чекає серія важких виборчих кампаній

Західний світ має підвищити пильність, оскільки Росія намагатиметься знищити його єдність і буде для цього користуватися кожним шансом.

Як розповів глава МЗС Польщі Радослав Сікорський під час зустрічі голів зовнішньополітичних відомств країн Веймарського трикутника (Польща, Німеччина, Франція). Його слова передає polskieradio24.

"Кривавий диктатор у Москві знає, що він збільшить свої шанси на успіх, якщо відокремить Україну від решти Європи, якщо він розвалить Євросоюз, якщо він відокремить Європу від США. Йому це не вдасться, а Веймарський трикутник стане дуже ефективним інструментом запобігання цьому", — сказав Сікорський.

Глава МЗС Польщі зазначив, що необхідно повністю дотримуватися санкційного режиму, протистояти російським кампаніям з дезінформації та кібератакам.

Він додав, що росіяни люблять втручатися у виборчі кампанії по всьому світу, а тому Заходу необхідно розширити співпрацю та підвищити пильність, щоб їх методи не мали успіху.

Як повідомлялося раніше, прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск на тлі блокади кордону України назвав себе найбільш проукраїнським політиком у Європі, проте зазначив, що враховуватиме проблеми європейських фермерів