"Булінг - це вакцина" та порадив терпіти: у Росії піп дав "корисні" поради, що робити у випадку цькування дітей у школі (відео)

Читать на русском
Автор
Митрополит Рязанський і Михайловський Марк
Митрополит Рязанський і Михайловський Марк. Фото фото з відкритих джерел

Дитина має бути безпристрасна

Російський митрополит Рязанський і Михайловський Марк розповів як дітям "боротися" з булінгом. За його словами, треба сприймати цькування як вакцину, що показує усю жорстокість життя.

Про це повідомляє Telegram-канал "NEXTA Live". Він, в етері православного радіо сказав, що важливо, щоб дитина увійшла в стан безпристрасності і не зважала на образи.

Під час етеру ведуча запитала у митрополита Марка поради у боротьбі з булінгом у школі та інший навчальних закладах.

Відео етеру з російським митрополитом Марком

Служитель церкви наголосив, що перш за все дитина має бути безпристрасна і навчитися не реагувати на образи. Як кажуть у Біблії: "Якщо тебе хто вдарить у праву твою щоку, підстав йому і другу".

Ще з маленького віку люди мають вчитися покорі та смиренню. Адже, за словами митрополита, життя це не приємна прогулянка, воно буде складним і насиченим на несправедливість.

Також у розмові святий отець наголосив, що випадки булінгу слугують вакциною, і показують усю буденність життя. Тому реагувати надто емоційно чи застережливо на цькування не слід, а тим паче змінювати освітній заклад або переходити на домашнє навчання.

Раніше "Телеграф" писав, що росіяни планують навчати дітей збирати дрони на уроках праці у школі.