"Обурливо": Байден жорстко висловився з приводу затягування виділення допомоги Україні

Читать на русском
Автор
Олаф Шольц та Джо Байден
Олаф Шольц та Джо Байден

Глава Білого дому розкритикував американських законодавців

Якщо Конгрес США не підтримає виділення додаткового фінансування для України, це може мати важкі наслідки.

Таку заяву зробив президент США Джо Байден під час зустрічі із канцлером Німеччини Олафом Шольцом. Його слова наводить Bloomberg.

"Провал Конгресу, якщо це відбудеться, з відсутності підтримки України близький до злочинної зневаги. Це обурливо", — заявив Байден у п’ятницю в Білому домі.

Своєю чергою Шольц висловив сподівання, що законодавці підтримають заклик Байдена і таки проголосують за надання допомоги Україні.

Як відомо, військова допомога США була заблокована в Конгресі через розбіжності з приводу міграційної політики та захисту свого кордону від нелегалів. Обидві партії змогли досягти компромісної угоди, проте вона зірвалася через позицію експрезидента Дональда Трампа, який закликав лояльних йому республіканців не голосувати за документ.

Після цього в Сенаті виставили на голосування документ, який відокремлює прикордонне питання від надання допомоги Україні, Ізраїлю та Тайваню, а потім законодавці змогли отримати потрібну кількість голосів для подальшого його розгляду. Хоча документ ще має пройти довгий шлях, проте перший крок уже зроблено.