Конгрес США поставили на вуха через таємничу "загрозу національній безпеці": що відбувається

Читать на русском
Автор
754
Конгрес США поставили на вуха через таємничу "загрозу національній безпеці": що відбувається Новина оновлена 14 лютого 2024, 21:02

Для конгресменів проведуть спеціальний брифінг

Представник комітету з питань розвідки Палати представників США Майк Тернер передав членам Конгресу інформацію про "серйозну загрозу національній безпеці".

Як повідомляє CNN із посиланням на свої джерела, ця загроза пов’язана з Росією. Втім, вони не стали вдаватися до деталей, оскільки інформація "дуже чутлива".

Наголошується, що Тернер напередодні направив законодавцям інформацію про невідкладну необхідність обговорення "дестабілізуючого іноземного військового потенціалу". Крім того, він закликав президента США Джо Байдена розсекретити всю інформацію, пов’язану з новою загрозою.

Джерела видання ж повідомляють, що йдеться про деякий "тривожний" російський потенціал, про який у США дізналися відносно недавно.

Своєю чергою радник Байдена з нацбезпеки Джейк Салліван зазначив, що здивований, що Тернер виступив із заявою сьогодні, оскільки на 15 число намічено брифінг для членів Конгресу. Він додав, що після цього буде зроблено додатковий коментар.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" поспілкувався з Джеймі Ші — ексчиновником НАТО, який має 38-річний досвід роботи в Альянсі. Він зробив свій прогноз, чи наважиться РФ напасти на НАТО.