Консервована вода з СРСР: що це за дивина і навіщо вона була потрібна
- Автор
- Дата публікації
- Автор
- 1783
Розкривати цю банку потрібно було лише у крайніх випадках
Разом із різними консервами у Радянському Союзі звичайним явищем була консервована вода. При чому це не сленгова назва цього продукту, а реальна, яка була написана на упаковці.
Така незвичайна вода продавалася у банках вагою 240 грамів і була дозволена до вживання за температури від -35 до +66 градусів. Цю "консерву" видавали також людям певних професій. Про це пише Oboz.
З інструкції випливало, що ця вода входила в сухпайку для рятувальних шлюпок і призначалася для моряків, які потрапили в аварію. Її використовували у крайніх випадках.
Спочатку потрібно було спробувати зібрати дощову воду для пиття, але якщо такої можливості не було, тоді потрібно було розкривати цю банку. У ній треба було зробити два маленькі отвори консервним ножем і пити воду потроху, розтягуючи її, доки не прибуде допомога. До речі, консервовану воду видавали також підводникам.
Для цих консервів кип’ятили джерельну воду, потім додавали аскорбінову кислоту та закривали у банки. Зберігатися вода могла дуже довго. Варто додати, що аналогів такої "консерви" у світі більше немає.
Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, як у радянському союзі виглядав фастфуд — чебуречні, кафе та столові, пивні, а також кафе "Хвилинка".