Дивний лайфхак з СРСР: навіщо м’ясо замочували у солодкій воді
- Автор
- Дата публікації
- Автор
- 822
Ще використовували воду з оцтом
У часи СРСР існувало багато дивних звичок та лайфхаків на кухні. Більшість з них стосувалась не тільки приготування їжі з прокислого молока, а й м'яса, яке часто замочували у солодкій воді.
"Телеграф" дізнався навіщо це робили та які ще розчини для м'яса використовували в СРСР.
У Радянському союзі будь-яка квартира була оснащена мінімумом побутової техніки, а про мікрохвильовки тоді і мови не йшлося. Тому аби розморозити м'ясо, яке не встигло розтанути, чи його забули вчасно дістати, господині використовували різні розчини. Одним з таких розчинів була цукрова вода.
Що робити з цукровою водою для м'яса
На 1,5 літра теплої води додавали 3 ст. лож. цукру і підігрівали. Потім у цей розчин клали м'ясо і чекали 10 хвилин. За цей час зазвичай м'ясо розтавало і його починали готувати.
Водночас нікого не хвилював солодкуватий присмак та запах у готової страви. У часи дефіциту їжею не перебирали.
Які ще розчини використовували і для чого
Для розморожування м'яса використовували ще сіль, якою натирали шматок м'яса і чекали десь 30 хв. При цьому зайву сіль не змивали, готували одразу так. Деякі господині використовували і оцет для розморожування м'яса. Для цього заморожене м'ясо прямо у пакеті клали у миску з водою та оцтом у співвідношенні 1:1.
Ще на кухні щільне та жорстке м'ясо натирали содою, аби воно стало м'якішим. Витримували його пару годин і потім змивали соду, і готували.
Раніше "Телеграф" розповідав, що носили в СРСР в авосьці, яка була майже у кожного.