В США анонсували голосування за допомогу Україні: коли відбудеться

Читать на русском
Автор
704
Сенат проголосує наступного тижня... можливо Новина оновлена 02 лютого 2024, 05:04
Сенат проголосує наступного тижня... можливо. Фото Відкриті джерела

Документ вже майже готовий, цими днями його нарешті презентують сенаторам

Сенат США вже наступного тижня повинен буде провести голосування щодо законопроєкту з питань національної безпеки, який охоплює допомогу Україні та посилення кордонів США у вигляді двопартійної угоди про прикордонні та імміграційні обмеження. Очікується, що текст законопроєкту покажуть 2 лютого, або 4 лютого.

Про це заявив лідер більшості в американському Сенаті Чак Шумер, пише видання Politico. Шумер сказав, що на наступну середу планує виставити документ на голосування у Сенаті.

"Це дасть членам достатньо часу, щоб прочитати законопроєкт перед голосуванням по ньому", – пояснив сенатор.

Багато сенаторів, особливо від республіканців, заявляють, що їм нібито потрібен час, щоб "вивчити" положення в законопроєкти. Зокрема провідний переговорник від республіканців, сенатор Джеймс Ланкфорд, заявив, що просили як три дні, так і три тижні.

"Є люди, які просили три дні, і є люди, які просили три тижні… Тому ми не знаємо, скільки днів нам знадобиться. Але про типові 72 години говорилося багато", – сказав він.

Також поки що незрозуміло, чи дозволять керівники Сенату вносити до пакету поправки – якщо так, то це може істотно затримати голосування за документ. Також незрозуміло, чи винесе пакет на голосування Палати представників спікер Майк Джонсон, якщо документ прийме Сенат – Джонсон, прихильник Трампа, який блокує допомогу Україні, неодноразово називав угоду "мертвою".

Нагадаємо, спікер Палати представників США Майк Джонсон заявив, що пакет з потребами національної безпеки США, де зокрема йдеться про гроші на допомогу Україні, а також питання посилення безпеки кордонів, ймовірно, розділять на окремі частини. На такий крок в Конгресі можуть піти через занепокоєння питанням реформ у прикордонній політиці. Кінцеве рішення щодо цього буде залежати від тексту двопартійної угоди, яка буде оприлюднена за підсумками переговорів у Сенаті США.

Раніше "Телеграф" розповідав, що затягування за допомогою для України шкодить США. Іноземні ЗМІ пояснили, які негативні наслідки можуть бути для американської влади.