Республіканці затягують процес: стало відомо, що там в Сенаті з допомогою Україні

Читать на русском
Автор
1128
Схоже, що дебати навколо законопроєкту будуть довгими
Схоже, що дебати навколо законопроєкту будуть довгими. Фото interfax.com.ua

Республіканці "спамлять" законопроєкт правками та намагаються повернути туди питання кордонів США

В Сенаті США продовжуються перемовини щодо законопроєкту про допомогу Україні, Ізраїлю та Тайваню, з якого повністю прибрано питання безпеки кордонів. Але представники Республіканської намагаються максимально затягнути процес, намагаючись "спамити" правками до документа.

Про це написав народний депутат Ярослав Железняк із посиланням на власні джерела. За його словами, зараз там відбувається процес перемовин та погодження документа.

"Не повірите, але… Знову республіканці хочуть повернути…питання кордону. Зараз обговорюють низку правок з тої частини угоди про кордон, яку тільки що ж провалили та вилучили", – написав він.

Окрім того, додав нардеп, там обговорюють низку правок, які пов'язані із зовнішньою допомогою, тому треба слідкувати, щоб трампісти не спробували "зрізати" Україні гроші. Також процес голосування досі не закритий – через перемовини.

"Зробили перерву до середини наступного дня (наш вечір). Але це попередньо. Почнуть, коли домовляться", – резюмував він.

Тим часом президент США Джозеф Байден розкритикував Сенат після того, як той провалив голосування щодо виділення коштів на зміцнення кордону з Мексикою, до якого також підв’язана допомога для України, Ізраїлю та Тайваню.

Варто зазначити, що це голосування за кордоном відбувається напередодні президентських виборів у США, а Трамп вже публічно показав, що виступає проти документа. Як пояснював інвестиційний банкір Сергій Фурса, цим він хоче показати виборцям, що нинішня влада не може вирішити життєво важливих питань.

Чинний президент Байден після цього неодноразово звинувачував свого опонента в тому, що той веде "нечесну та дуже хитку гру".