"Напруженість зростає": спікер Палати представників США зробив нову заяву щодо пакету допомоги Україні

Читать на русском
Автор
899
Спікер Палати представників США Майк Джонсон
Спікер Палати представників США Майк Джонсон. Фото Відкриті джерела

В парламенті США чекають на дії Сенату

Палата представників США розгляне пропозицію сенаторів про голосування за пакет допомоги Україні, Ізраїлю та Тайваню без прив'язки до захисту кордону "в міру того, як вона надходитиме". Наразі в Конгресі чекають на дії Сенату.

Про це заявив спікер Палати представників США Майк Джонсон в етері CNN. За словами високопосадовця процес доволі "безладний".

"Подивимося, що зробить Сенат. Ми дозволяємо процесу йти своєю чергою і будемо розбиратися з тим, як він буде проходити. Я дуже чітко дав зрозуміти, що потрібно розглядати ці питання по суті", — сказав спікер Палати представників США.

За словами Джонсона, відколи Палата представників виступила за надання допомоги Ізраїлю окремо від України, напруженість в парламенті зросла. На його думку, ініціативу треба схвалити й у Сенаті.

"Ми чекаємо на дії Сенату. Ми подивимося, що зробить Сенат. Інколи це займає багато часу, нам доводиться чекати на дії Сенату. Часом, це трохи розчаровує, але таким є хід процесу", — зауважив Джонсон.

Контекст

Восени минулого року президент США Джо Байден запросив у Конгресу понад 100 млрд доларів на потреби національної безпеки. Понад 60 млрд з них планувалося виділити на допомогу Україні.

Однак, Республіканська партія США відмовилася підтримати виділення коштів. Більш як половина республіканців висловилися проти законопроєкту, а кілька високопоставлених законодавців наголосили на тому, що взагалі блокуватимуть розгляд документа.

Представники Демократичної партії США почали переговори з республіканцями щодо можливих компромісів. Однак і досі знайти їх не вдалося.

Раніше, "Телеграф" писав про те, що Конгрес США відхилив законопроєкт про допомогу Ізраїлю без України. За документ віддали 250 голосів при 180 голосах проти.