Помер легендарний футболіст, який грав у фіналі ЧС проти Пеле

Читать на русском
Автор
15224
Курт Хамрін
Курт Хамрін. Фото twitter.com/acffiorentina

Знаменитий швед підкорив італійський футбол

У неділю, 4 лютого, не стало легендарного шведського нападника Курта Хамріна. Він був останнім живим учасником фінального матчу ЧС-1958 року.

Про смерть Хамріна повідомляє сайт Шведської футбольної асоціації. Легенді футболу було 89 років.

"Шведський футбол згадує Курта Хамріна з великою теплотою та вдячністю. Наші думки зараз з його родиною та близькими", — йдеться у повідомленні.

За свою багату кар’єру Курт виступав за низку італійських клубів: "Ювентус", "Падова", "Фіорентина", "Мілан" та "Наполі". На батьківщині він є легендою АІКу, хоча також грав за "Стокгольм". Разом з Россонері він виграв Кубок європейських чемпіонів, ставши першим шведом, якому підкорилося це досягнення. Також він вигравав Скудетто, Кубок Італії (двічі) та Кубок володарів кубків (двічі). До речі, Хамрін входить у топ-10 найкращих бомбардирів Серії А в історії (9-е місце, 190 голів).

З 1953 по 1965 Хамрін зіграв за збірну Швеції 32 матчі, в яких забив 17 м’ячів. На ЧС-1958 шведи пробилися у фінал турніру, де поступилися бразильцям з молодим Пеле на вістрі.

Варто зазначити, що Курт також зіграв 2 матчі за національну команду з хокею.

Нагадаємо, на початку 2024 року помер легендарний німецький футболіст та знаменитий тренер Франц Бекенбауер. Крім того, у січні не стало найкращого бомбардира в історії збірної Італії Луїджі Ріви.