В Seagate показали новий жорсткий диск на 30 терабайтів: подробиці

Читать на русском
Автор
Heat-Assisted Magnetic Recording (HAMR)
Heat-Assisted Magnetic Recording (HAMR). Фото Відкриті джерела

Нова технологія дозволить до 2028 року робити HDD на 50 та більше терабайтів

Компанія Seagate, яка відома завдяки виробництву жорстких дисків для комп'ютерів, презентувала нову інноваційну платформу Mozaic 3+ з технологією Heat-Assisted Magnetic Recording (HAMR), яка призначена для створення нових жорстких дисків. Перші нові жорсткі диски місткістю у 30 терабайтів – Seagate Exos 30 ТБ – вже почали виготовлятися за новою технологією.

Про це повідомляє видання AnandTech. Відзначається, що нова платформа дозволить швидко збільшувати щільність запису даних на HDD.

Так, нові HDD Seagate Exos 30 ТБ вже використовують пластини, кожна з яких має щільність запису в три терабайти. І це тільки початок: у наступні роки компанія планує оновлювати модельний ряд HDD, у яких щільність запису буде збільшуватися на 20%.

Вже у 2028 році завдяки новій платформі місткість HDD може досягнути п'яти терабайтів на пластину. Це досягається завдяки новим розробкам – надгратковій залізо-платиновій структурі з підвищеною магнітною коерцитивністю, що забезпечує точний та стабільний запис даних, а також – нанофотонному лазеру, що забезпечує зчитування даних.

Втім, збільшення щільності запису є значним аспектом у сфері саме зберігання даних. Але безпосередньо підвищити продуктивність роботи пристроїв, враховуючи що мова йде саме про HDD-диски, а не SSD-диски, це не зможе.

Раніше "Телеграф" розповідав, що продовжити "життя" ноутбука допоможе регулярне чищення від пилу. Привести гаджет до ладу можна легко в домашніх умовах.

Упроцесі роботи на ноутбуці багато користувачів роблять помилки, які можуть призвести до перегріву та інших проблем. Одним із таких недоліків є звичка розміщувати ноутбук на колінах. Ця поведінка шкідлива не тільки для вашої постави, але і для здоров’я самого гаджета.