"Податок на повітря не треба?": нардепка Підласа запропонувала мито на розкіш, їй відповіли

Читать на русском
Автор
655
Роксолана Підласа запропонувала нову ідею
Роксолана Підласа запропонувала нову ідею. Фото Колаж "Телеграф"

Українці обурені

Голова бюджетного комітету Ради Роксолана Підласа запропонувала збільшити податок для людей, які заробляють від 20 тис. грн на місяць. Вона каже, що можна було б запровадити окремі податки на розкіш. Наприклад, сплачувати додаткове мито на дорогі нові айфони.

Нардепка запропонувала збільшити військовий збір до 3% замість 1,5%. Про це вона сказала в ефірі телемарафону.

"Якщо ви заробляєте від 20 тис. гривень, наприклад, то ви могли б сплачувати військовий збір не 1,5%, а 3-5%. Це допомогло б утримувати нашу армію і це було б справедливо", — каже Підласа.

Також вона пропонує ввести додаткове мито "на розкіш" для дорогих товарів. Серед цих товарів: авто, ноутбуки та телефони.

"Попри війну, у нас величезна кількість автомобілів та дорогої техніки заїжджає до країни. Ми бачимо за митною статистикою, скільки ноутбуків, телефонів щомісяця ми імпортуємо. Якщо це новий айфон, який коштує 60-70 тис. гривень, то він може бути обкладено додатковим митом", — заявила голова бюджетного комітету.

Зазначимо, у 2020 році Підласа прийшла у Верховну Раду із сумкою Dolce & Gabbana "Sicily", яка коштує близько 1375 євро (трохи менш як 40 тисяч гривень).

Скандальну пропозицію вже встигли прокоментувати активісти та прості українці. Так, колишній депутат Борислав Береза написав свою думку.

"Звідки їх взяли? 20 000 гривень — це велика зарплата і треба на неї додаткові податки? А податок на повітря не треба? На якому смітнику знайшли цей #монозброд? І це пропонує "слуга", яка, на тлі скандалу про конверти з грошима для "слуг", приперлася в січні 2020 року до ВР з сумкою Dolce & Gabbana "Sicily" за 1375 євро? 20 000 гривень — це велика зарплата, а сумка за 1375 євро — це дрібниці? До речі, де податок на хабарі які отримують "Слуги народу"? Де податок на корупцію з корупціонерів? А де податок на тупість та відсутність мізків у представника влади? Якщо це буде запроваджено, то надходження в бюджет помітно зростуть", — прокоментував він.

Голова Асоціації рекламодавців України Тетяна Суворова також прокоментувала пропозицію Підласої.

"Ні, я, звичайно, не заперечую: зарплата у 20 000 гривень — це у нас розкіш, яку варто обкласти більшими податками. Мільйонні зарплати, корупційні схеми та чорна готівка не рахуються, не переживайте, вас не обкладуть — з базою оподаткування проблеми", — написала вона.

Що пишуть українці з цього приводу.

Раніше "Телеграф" писав, що Зеленський озвучив два варіанти для українців-чоловіків. Президент України чітко вказав, що чоловіки або воюють, або працюють.