"Це ще гірше": спікер Палати представників проїхався по законопроекту про допомогу Україні

Читать на русском
Автор
656
Майк Джонсон
Майк Джонсон. Фото Відкриті джерела

Цей документ не пройде у нижній палаті Конгресу.

Спікер Палати представників США Майк Джонсон не має наміру ставити на голосування поданий у Сенаті законопроект про посилення безпеки кордонів на суму 118 мільярдів доларів, у якому також передбачено допомогу для України та Ізраїлю. Цей документ не пройде у нижній палаті Конгресу.

Про це він повідомив на своїй сторінці у соціальній мережі Х (колишній Twitter) у понеділок, 5 лютого,пише Європейська правда. За словами спікера, законопроект виявився навіть гіршим, ніж очікували.

"Цей законопроект ще гірший, ніж ми очікували, і навіть не наближається до завершення прикордонної катастрофи, яку створив президент", — зазначив Джонсон.

Він також додав, що якщо цей законопроект дійде до Палати представників, він "помре після прибуття".

Раніше було опубліковано новий двопартійний законопроект, який поєднує у собі допомогу Ізраїлю, Україні, а також Тайваню. Загалом має бути виділено 118 млрд. доларів. З них Україна отримає 60 млрд доларів. Частини цієї суми буде розподілено: на підтримку економіки, навчання українських військових, придбання військового озброєння тощо.

Нагадаємо, "Телеграф" також писав про те, що в Адміністрації президента США Джо Байдена виступають проти того, щоб члени Палати представників відправляли на голосування законопроект щодо надання фінансової допомоги Ізраїлю окремо від допомоги Україні. Це називають "цинічним маневром".