Вже випробували на полі бою: Федоров анонсував масове виробництво українського аналога дрону "Ланцет"

Читать на русском
Автор
Дрон
Дрон. Фото t.me/generalstaff_ua

Скоро ворожі танки палатимуть активніше

У той час, як Росія скоротила застосування дрона-камікадзе "Ланцет" на фронті, Україна розробляє власний аналог цього безпілотника, який буде здатний вражати цілі на відстані до 40 км. Його вже випробували на фронті, але поки що випадки застосування поодинокі.

"У рейнджі до 20 км у нас є велика кількість коптерів, FPV-дронів, але вночі зараз досить важко знайти ціль в діапазоні 20 км. Нам потрібно вражати на 40 км. Дрони на кшталт "Ланцетів" досить високотехнологічні, і знадобилося пів року, щоб розігнати ринок у цьому напрямі", — розповів віцепрем'єр із цифрової трансформації Михайло Федоров в інтерв’ю Forbes.

За його словами, зараз готуються контракти на виробництво цих дронів. Їхнє виробництво може розпочатися найближчими місяцями.

"Важко назвати конкретні дати, але я думаю, що протягом двох місяців почне з’являтися інформація в російських пабліках, як горять їхні танки", — прогнозує міністр.

Варто зазначити, що "Ланцет" — один із найефективніших російських безпілотників. Ворог використовує їх переважно для знищення чи пошкодження великих та важливих цілей. Однак після вибуху на території "Загірського оптико-механічного заводу" в Сергієвому Посаді Підмосков’я в серпні 2023 року в Росії знизилося виробництво "Ланцетів".

Раніше "Телеграф" розповідав, що турецька компанія Baykar розпочала будівництво заводу з виробництва безпілотників під Києвом. На ньому працюватимуть близько 500 осіб, які там збиратиму добре відомі українцям дрони Bayraktar TB2 або нову версію TB3.