"Ніщо не зупинить": виробник дронів Bayraktar розповів деталі про будівництво заводу під Києвом

Читать на русском
Автор
801
Bayraktar TB2
Bayraktar TB2

Очікується, що завод зможе випускати близько 120 дронів на рік

Турецька компанія Baykar розпочала будівництво заводу з виробництва безпілотників під Києвом. На ньому працюватимуть близько 500 осіб, які там збиратиму добре відомі українцям дрони Bayraktar TB2 або нову версію TB3.

Як розповів у коментарі Reuters генеральний директор Baykar Халук Байрактар у кулуарах Всесвітньої оборонної виставки в Ер-Ріяді, TB2 вже було замовлено 30 країнами світу після того, як вони показали свою високу ефективність під час боїв в Україні.

"Наш завод будується... нам потрібно близько 12 місяців, щоб завершити будівництво, а потім ми перейдемо до внутрішнього обладнання, забезпечення та організаційної структури", — сказав Байрактар і зазначив, що на заводі планують працевлаштувати близько 500 осіб.

За його словами, всього очікується, що завод зможе виробляти близько 120 одиниць на рік, але поки не може сказати, чи це будуть дрони TB2 або TB3.

Він зазначив, що не переживає з питань безпеки та додав, що плани вже "ніщо не зможе зупинити".

Варто зазначити, що будівництво заводу було анонсовано ще на початку лютого 2022 року, тобто незадовго до початку російського вторгнення.

Хоча на початку вторгнення Bayraktar відіграли украй позитивну роль у боротьбі України проти російської агресії, пізніше повідомлення про них практично зникли з публічного поля. На думку аналітиків, це пов’язано з тим, що значна частина цих безпілотників була збита, а ті, що залишилися, використовуються для розвідки.