"Рамштайн" працює: Україна отримає важливу допомогу від 4 країн, подробиці

Читать на русском
Автор
840
Україна отримає допомогу від союзників
Україна отримає допомогу від союзників. Фото Генштаб ЗСУ

В рамках нової допомоги Україна отримає дрони, бронетехніку та інше

Після засідання Контактної групи з оборони України ("Рамштайн") 14 лютого одразу кілька країн анонсували виділення допомоги. Крім того, вони згодні проводити навчання українських військових.

Загалом мова піде про чотири країни, які допоможуть у різних напрямках. Так, наприклад, Іспанія готова передати Україні партію броньованих гусечних машин М113. Крім цього, країна допоможе електрогенераторами. Інформація про це з’явилася на сайті Міністерства оборони Іспанії.

Великобританія відправить Україні тисячі дронів FPV у рамках коаліції безпілотників. Варто зазначити, що коаліція передбачає постачання безпілотних літальних апаратів загалом на суму $250 млн., сказали в оборонному відомстві Британії.

Також Україні допоможе Норвегія. Вже цієї весни країна візьметься за навчання українських морпіхів на малих катерах. У той же час вона передасть надувні човни. Про це повідомили у пресслужбі Міністерства оборони Норвегії.

Ще однією країною, яка надасть додаткову допомогу, стала Німеччина. Вона надасть Україні новий пакет допомоги на 100 млн. євро. Вже відомо, що туди входитимуть протимінні машини MRV, 77 вантажних автомобілів, боєприпаси для БПЛА, а також медичне приладдя. Таку інформацію було оприлюднено на сайті Міноборони Німеччини.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, що колишній президент США Дональд Трамп зробив заяву щодо допомоги Україні. Він сказав, що гроші треба позичити, а не надавати країні допомогу просто так.