Джонсон хоче зустрітися з Байденом через допомогу Україні: ЗМІ дізналися деталі

Читать на русском
Автор
2270
Спікер Палати представників готується до зустрічі із главою країни
Спікер Палати представників готується до зустрічі із главою країни. Фото Хвиля

Прохання не обов’язково стосувалося версії Сенату щодо законопроекту про допомогу Україні, Ізраїлю та Тайваню

Спікер Палати представників США Майк Джонсон, який раніше зустрічався з президентом США Джо Байденом, добивається зустрічі віч-на-віч перед розглядом законопроекту, який забезпечить допомогу Україні, Ізраїлю та Тайваню. Республіканець та його співробітники просили про зустріч із президентом кілька разів за останні пару місяців.

Про це телеканалу NBS повідомило джерело, близьке до Джонсона. За його словами, запит здійснювався через високопосадовців Білого дому.

Останнє прохання про зустріч надійшло трохи більше тижня тому, за кілька днів до того, як Сенат схвалив двопартійний пакет про національну безпеку в розмірі 95 млрд доларів. Також у той період республіканці в Палаті представників оголосили імпічмент міністру внутрішньої безпеки Алехандро Майоркасу.

Як повідомляється, прохання Джонсона про зустріч не обов’язково стосувалося версії Сенату щодо законопроекту про допомогу Україні, Ізраїлю та Тайваню, а скоріше загального шляху просування законодавчого пакету.

У вівторок, 13 лютого, лідер республіканської більшості у Палаті представників Стів Скаліз заявив, що президент США Джо Байден відмовляється від зустрічі з Джонсоном.

Водночас, представник Білого дому вказав на непослідовність Джонсона і порадив йому завершити "переговори, які він веде сам із собою". А також припинити відкладення потреб національної безпеки заради політики.

"Ця мова тіла каже: "Я знаю, що я у скрутному становищі. Будь ласка, врятуйте мене"", – заявило джерело з Демократичної партії.

Також телеканал NBS нагадав, що Байден зустрічався з Джонсоном та іншими лідерами Конгресу менше місяця тому, щоб обговорити двопартійну імміграційну угоду, яка б розблокувала допомогу Україні. Тоді Джонсон назвав цю зустріч "продуктивною".

Раніше "Телеграф" повідомляв, що президент США Джо Байден жорстко висловився через затягування допомоги Україні.