На 36 гривень на місяць: в Україні подорожчали три популярні продукти

Читать на русском
Автор
В Україні подорожчали продукти
В Україні подорожчали продукти. Фото Згенеровано ШІ ("Телеграф")

Найбільше змінився у ціні болгарський перець

У лютому у великих українських супермаркетах змінилися ціни на деякі продукти, серед яких яловичина, оселедець та болгарський перець. Стали відомі актуальні ціни на ці товари у магазинах.

За даними порталу Мінфін, найбільше з січня до лютого змінилися ціни на болгарський перець. Різниця становила 36 гривень. Цей овоч невпинно продовжує зростати в ціні протягом багатьох місяців.

Водночас ціни на яловичину та рибу змінюються то в один, то в інший бік. І з тим і з іншими продуктами це відбувається з 2022 року.

Ціни на яловичину в Україні

У лютому у супермаркетах подорожчав яловичий гуляш. Нині середня вартість становить 271,70 грн за кілограм. Раніше покупцям продукт коштував 257,95.

Також подорожчали яловичі ребра. Наразі кілограм у середньому продають по 162,95 грн, а у січні — по 157,95.

Ціни на болгарський перець в Україні.

Вартість болгарського перцю у лютому зросла зі 170,25 до 206,80. Таким чином, різниця за місяць становить понад 30 гривень. Овоч дорожчає з кожним місяцем з вересня 2023 року.

Ціни на оселедець в Україні

Практично на 8 гривень наприкінці зими подорожчав у супермаркетах оселедець. Наразі кілограм цієї риби коштує 149 гривень. Місяцем раніше цінник був наступним – 141,02.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, які популярні овочі подорожчали в українських супермаркетах у лютому. Озвучено актуальні ціни на них.