На 40 гривень за місяць: у магазинах подорожчали три популярні овочі

Читать на русском
Автор
Які овочі стали дорожчими у лютому
Які овочі стали дорожчими у лютому. Фото Згенеровано ШІ ("Телеграф")

Найбільше змінилися ціні огірки

Цього року в українських супермаркетах злетіли ціни на низку популярних продуктів, серед яких виявились і овочі, що мають великий попит у покупців. Серед них виявилися огірки, болгарська перед і молода капуста.

За даними сайту "Мінфін" ціни на ці три овочі продовжують зростати з кожним місяцем. Так, наприклад, молода капуста стрімко дорожчає із серпня. За останній місяць найбільше змінилися ціни на огірки.

Ціни на огірки в супермаркетах

У період із січня до лютого огірки подорожчали з 87,40 до 94,91 грн за один кілограм. Гладкі огірки стали дорожчими зі 112,02 до 127,35. Колючі огірки злетіли у ціні на 25 гривень. Однак найбільше змінилася ціна на короткоплідні огірки — вони подорожчали з 64,82 до 107,60. Тобто вартість злетіла на 42,78.

Ціни на болгарський перець у супермаркетах

Овоч із січня по лютий став дорожчим більш ніж на 13 гривень. Наразі його продають по 183,67 грн за кілограм. Раніше його вартість складала 170,25. Болгарський перець продовжує дорожчати з вересня 2023 року.

Ціни на молоду капусту у супермаркетах

Цей овоч вже стандартно дорожчає щомісяця. Цього разу ціна змінилася майже на 10 гривень. Наразі овоч продають по 49,63 грн, а раніше — по 39,01.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, що в українських магазинах змінилися ціни на популярний цитрус. Загалом за місяць вартість впала майже на 17 гривень.