"Ми рухаємось": віцепрезидентка США запевнила у двопартійній підтримці України в обох палатах Конгресу

Читать на русском
Автор
Камала Гарріс
Камала Гарріс. Фото Adam Schultz

У Білому домі працюють над тим, щоб забезпечити Україну усім необхідним

У суботу, 17 лютого 2024 року, віцепрезидентка Сполучених Штатів Америки (США) Камала Гарріс заявила, що її країна і надалі буде підтримувати Україну, бо є двопартійна підтримка в обох палатах Конгресу. Американська влада продовжує працювати над тим, щоб забезпечити Україну потрібними ресурсами.

США будуть підтримувати до кінця, щоб відбувся мир на справедливих умовах. Про це Камала Гарріс заявила на спільній пресконференції з президентом України Володимиром Зеленським, пряму трансляцію опублікував Офіс президента.

Виступ Зеленського на Мюнхенській конференції

Заява Камали Гарріс про двопартійну підтримку України

"Ми залишаємось об’єднані у підтримці України. Сьогодні президент України, ви і я, дуже плідно поспілкувалися про поточну підтримку США і міжнародної спільноти Україні і ми говорили про підтримку України на полі бою. Вчора я зазначала: є двопартійна підтримка в обидвох палатах з боку США Україні. І як ми рухаємось далі, президент Байден і я, продовжуватимемо працювати над забезпеченням тих ресурсів, які Україні потрібні для успіху. Ми будемо продовжувати підтримувати ваші зусилля для отримання справедливого миру, миру на справедливих умовах. Ми дотримуємось принципу, що Росія заплатить за те, що вона зробила, за те що вона скоїла. І ми побачимо Україну на виході з цієї війни як країну вільну, демократичну й незалежну. Пани президенти, президент Зеленський, президент Байден і я чітко говорили й наголошували на тому, що ми залишимось з вами до самого кінця", ― заявила Гарріс.

Зазначимо, що 17 лютого в рамках Мюнхенської конференції відбулась зустріч президента України Володимира Зеленського з Камалою Гарріс. Український лідер подякував за підтримку. Він наголосив, що наразі Україна потребує єдності та солідарності від американських влади та народу.

Камала Гарріс сказала під час зустрічі, що у США вражені сміливістю українських воїнів, їхніми результатами на полі бою. Саме це надихає продовжувати підтримку. Відзначила вона і лідерство Зеленського.

Нагадаємо, що український лідер виступив у суботу на Мюнхенській конференції. "Телеграф" зібрав основні заяви Зеленського. Він говорив про Путіна, ситуацію в Авдіївці, а одного з американських відомих політиків запросив особисто відвідати фронт.