У Путіна є лише дві опції попереду: Зеленський у Мюнхені заявив, як має закінчити диктатор

Читать на русском
Автор
962
Володимир Зеленський
Володимир Зеленський. Фото president.gov.ua

Світ не має боятися поразки Путіна, наголосив президент

Президент України Володимир Зеленський на щорічній безпековій конференції в Мюнхені назвав два варіанти, як може закінчити президент Росії Володимир Путін. Він назвав диктатора "головорізом, який утримує владу через корупцію та насильство".

За словами Зеленського, кінець Путіна — або суд в Гаазі, або загибель від рук власних поплічників. Про це повідомляє "Телеграф".

"Ми повинні робити не щось, а все що потрібно. Диктатори на канікули не йдуть. Ненависть не знає жодних пауз… Нам не потрібно боятися поразки Путіна. Путін — це монстр, який вторгнувся до України, який вбив тисячі й десятки тисяч людей … Він має лише дві опції попереду — бути на лаві підсудних у Гаазі, або бути убитим одним з його поплічників, які зараз вбивають для нього", — сказав глава України.

Президент України зазначив, що після вбивства Навального було б абсурдно сприймати Путіна як легітимного лідера російської держави. Його влада тримається не на виборі народу.

"Він головоріз, який утримує владу через корупцію та насильство … Можна мати різне ставлення до міжнародних інституцій, але ордер МКС чітко демонструє, де повинна завершитися кар'єра Путіна", — заявив Зеленський.

Нагадаємо, у березні МКС видав ордер на арешт Путіна та "уповноваженої з прав дитини" у РФ Марії Львової-Бєлової у справі про депортацію українських дітей. У зв’язку з цим Путін дуже обмежений в пересуванні, адже може бути заарештований.

Як повідомляв "Телеграф", Зеленський в Мюнхені прокоментував рішення вивести війська ЗСУ з Авдіївки. За його словами, рішення відійти на інші рубежі було прийняте, щоб не попасти в оточення. Це дозволило зберегти життя наших військових.