Україна домовилась про виробництво зброї з Німеччиною та США: Камишін розповів подробиці

Читать на русском
Автор
994
Міністр із питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін Новина оновлена 18 лютого 2024, 11:08
Міністр із питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін

Вже підписані два документи з німецькими компаніями

На полях Мюнхенської конференції безпеки Україні вдалося домовитись про кілька вигідних контрактів, суть яких – виробництво зброї для України. Зокрема, було підписано угоду із Німеччиною.

Про це в етері телемарафону розповів міністр із питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін. Високопосадовець зауважив, що пошук нових партнерів триває постійно.

"Ми працюємо над тим, щоб в Україні більше вироблялося і українськими виробництвами, і спільними виробництвами. На сьогодні підписані два документи з німецькими компаніями. І в інших країнах ми шукаємо партнерства з іншими компаніями", — підкреслив Камишін.

Камишін підказав НАТО, де взяти мільйон дронів для України, — "Телеграф"

Також міністр розповів, що у межах Мюнхенської конференції він зустрівся зі спеціальною представницею США в Україні Пенні Пріцкер. Вони обговорили три проєкти "по американському напрямку", які наразі знаходяться в спільному виробництві.

"Рухаємося добре, ці проєкти будуть реалізовані", — підкреслив міністр.

Разом з тим, Олександр Камишін відмовився від детальних коментарів, щодо угод з Німеччиною, зазначивши, що невдовзі інформація про це з'явиться офіційно.

Разом з тим, німецький концерн Rheinmetall AG 17 лютого повідомив про те, що в Україні планується збудувати великий завод з виробництва снарядів. Вочевидь так втілюється в життя одна з угод з Німеччиною щодо спільного виробництва у галузі стратегічної промисловості.