Літаків може бути більше, ніж обіцяли: у Нідерландах заінтригували заявою з F-16 для України

Читать на русском
Автор
5966
Літаків може бути більше, ніж обіцяли: у Нідерландах заінтригували заявою з F-16 для України

Роботи з передачі літаків йдуть згідно з графіком

Нідерланди можуть передати Україні більше, ніж 24 винищувачі F-16, які країна пообіцяла передати в рамках Коаліції винищувачів.

Про це розповів прем’єр-міністр країни Марк Рютте після зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським на полях Мюнхенської безпекової конференції, його слова передає Радіо Свобода.

"Буде 24 винищувачі, можливо більше, але – не менше… Ми працюємо разом з данцями та іншими", — сказав Рютте.

За його словами, Нідерланди хочуть передати літаки якнайшвидше і в самому процесі вже є прогрес. Загалом він зазначає, що все йде згідно з графіком, що безумовно є гарною новиною.

Пізніше у коментарі DW Рютте повідомив, що підготовка українських пілотів і підготовка до відправки літаків йде на "високій швидкості", проте не став прогнозувати терміни, коли українці отримають перші F-16.

Як очікується, Україна отримає перші F-16 навесні 2024 року і лише після завершення підготовки пілотів. При цьому 24 літаки – це лише те, що обіцяли Нідерланди, тобто додаткові винищувачі можуть передати й інші країни.

Як повідомлялося раніше, німецький концерн Rheinmetall AG готується запустити в Україні спільне підприємство з виробництва артилерійських снарядів.