Окупанти показували дітям бойовий гранатомет: у Мелітополі у спорткомплексі пролунав вибух (відео)

Читать на русском
Автор
768
У Мелітополі пролунав вибух під час змагань
У Мелітополі пролунав вибух під час змагань. Фото Колаж

З будівлі терміново евакуювали людей

У тимчасово окупованому Мелітополі Запорізької області під час проведення дитячих спортивних змагань пролунав сильний вибух. Дітей евакуювали із будівлі. В результаті кілька людей отримали незначні травми.

Інцидент трапився у спортивному комплексі №3 17 лютого. Про це у своєму Telegram-каналі повідомив голова Запорізької ОВА Іван Федоров.

"Окупанти не лише безперервно завдають авіаційних ударів по підконтрольній території України, вони ще й самі створюють "надзвичайні ситуації" на ТОТ", — написав він.

Водночас загарбники повідомляють про початок перевірки за фактом події. Так званий "Слідчий комітет РФ" окупантів заявив, що дітям нібито показували ручний протитанковий гранатомет у ході турніру, як раптом було зроблено мимовільне натискання на курок.

"17 лютого 2024 року в ДЮСШ №3 міста Мелітополя під час демонстрації зброї (ручного протитанкового гранатомета) в ході турніру по самбо було зроблено мимовільне натискання на курок. В результаті сталася детонація боєприпасу, кілька осіб отримали незначні травми, їм надано ніхто не госпіталізований", — йдеться у повідомленні.

Увечері у соціальних мережах було опубліковано перше відео із проведення змагань, на яке потрапив момент із вибухом. На ньому видно, що в одній частині будівлі раптово пролунав яскравий спалах. Після чого присутні у залі почали розбігатися.

Своєю чергою спортсмен із Мелітополя Валерій Газаєв, який зараз займається волонтерством у Запоріжжі, на своїй сторінці в Instagram написав відповідну посаду про цю ситуацію та закликав батьків не здавати своїх дітей у гуртки та секції, організовані росіянами. Він нагадав, що це дуже небезпечно.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, що у Мелітопольському районі російські загарбники жорстоко побили та відвезли "на підвал" неповнолітніх, які зірвали російський прапор із будівлі сільради.