В Україні не працював домен UKR.NET: що сталося

Читать на русском
Автор
2017
Чоловік з телефоном Новина оновлена 07 березня 2024, 17:01
Чоловік з телефоном. Фото freepik.com

В UKR.NET запевняли, що зробили все можливе аби якомога швидше відновити роботу

У четвер, 7 березня, в Україні перестав працювати домен UKR.NET. З невідомих причин, на деякий час, його було відключено реєстратором доменних імен Network Solutions.

Оновлено о 16:50. Користувачі повідомляють, що сервіс відновив свою роботу.

Домен UKR.NET відновив свою роботу

"Сьогодні вночі, о 01:35, реєстратор доменних імен Network Solutions раптово і без будь-яких попереджень заблокував домен ukr.net. В результаті інтернет-користувачам стали недоступні стрічка новин UKR.NET і електронна пошта @UKR.NET", — повідомляв Telegram-канал UKR.NET.

Оновлено станом на 15:30. У більшості користувачів сервіс досі не працював. Разом з тим, почали з'являтися повідомлення, що у декого зв'язок відновився.

У деяких користувачів домен запрацював

Розв'язати проблему через службу підтримки реєстратора не вдавалося. В UKR.NET сподівалися, що отримають більше інформації та з’ясують причини та обставини блокування із початком робочого дня офісу американської компанії-реєстратора.

Також представники порталу Ukr.net зверталися за допомогою до надзвичайного та повноважного посла України в США Оксани Маркарової. Відновити роботу домену допомагало багато людей.

"Нам прикро, що мільйони українських користувачів, які щодня читають новини на порталі UKR.NET і користуються поштою @UKR.NET, не можуть цього зробити зараз. Ми робимо все можливе, щоб відновитися. У цьому нам допомагають багато небайдужих людей." — ці складності тимчасові, і незабаром пошта @UKR.NET та стрічка новин на порталі UKR.NET знову запрацюють", – писали в Ukr.net.

Довідково: Ukr.net був заснований у 1998 році. Спочатку він працював лише з кількома десятками джерел. Згодом їхня кількість перевищила 1500 сайтів. Це — один із найпопулярніших ресурсів новин в Україні. Також він надає користувачам поштовий сервіс.

Як повідомляв "Телеграф", 5 березня, у соціальних мережах платформи Meta Facebook та Instagram стався таємничий збій. У Facebook було неможливо увійти, а в Instagram не оновлювалась стрічка. У інших соцмереж та месенджерів також виникли проблеми.