"Перетворився на z-пропагандиста": відомі українці бурхливо відреагували на скандальну заяву Папи Римського

Читать на русском
Автор
3215
Папа Римський Франциск Новина оновлена 09 березня 2024, 22:39
Папа Римський Франциск. Фото Колаж "Телеграфу"

Путінських наративів від нього не очікували

Папа Римський Франциск заявив, що Україна має проявити мужність та підняти "білий прапор". Ці слова викликали чимале обурення у лідерів суспільної думки.

"Телеграф" зібрав їхні реакції. Від глави католицької церкви не очікували почути путінські наративи.

"Схоже, слово "Франциск" остаточно стало в українській мові брутальною лайкою", — написав політолог та історик Євген Магда.

А журналіст Леонід Швець навів приклад зі святого письма.

Осторонь не залишився й український видавець Олександр Красовицький, адже зазначив, що Ватикан має тоді визнати свій програш.

"Я греко-католик. І мені дуже соромно за папу, котрий перетворився на z-пропагандиста… Це огидно…" — зазначив колишній радник міністра внутрішніх справ Зорян Шкиряк.

Водночас ексглава МЗС України Володимир Огризно наголосив на тому, що моральний авторитет, яким є Папа Римський, немає бути таким.

"Моральні авторитети такими не бувають.Такими бувають лише моральні збоченці. Бо як інакше можна говорити про людину, яка погоджується зі злом і хоче з ним домовлятися. Чи Папа готовий сідати за стіл переговорів з дияволом? Якщо так, то який він Понтифік?" — написав він.

Висловив свою думку також чинний нардеп Олександр Гончаренко.

Раніше "Телеграф" писав, що президент Туреччини Реджеп Ердоган під час пресконференції з Володимиром Зеленським зробив заяву про переговори України та Росії. Він запропонував провести "мирний саміт" у Стамбулі, на який запросити представника РФ. Але Володимир Зеленський не погодився з турецьким колегою і заявив, що спочатку мир в Україні обговорять із союзниками, і лише потім можна долучати до процесу Росію.