Готували вбивство Зеленського, Буданова та Малюка: викрито путінських агентів, гучна заява СБУ

Читать на русском
Автор
Володимир Зеленський Новина оновлена 07 травня 2024, 15:29
Володимир Зеленський. Фото Скрін із відео

СБУ викрила мережу агентів 5-ї служби ФСБ РФ, які готували вбивство Президента України. Крім того, ворог планував ліквідувати голову СБУ Василя Малюка, голову ГУР Кирила Буданова та інших чиновників. Було затримано двох полковників УДО.

Про це у вівторок, 7 травня, повідомили у пресслужбі СБУ. Зазначається, що розвідка разом зі слідчими Служби безпеки зірвали плани ФСБ з ліквідації керівництва країни.

"Реалізувати плани мала агентурна мережа, завчасно викрита Службою безпеки України за сприяння керівництва Управління державної охорони. До складу мережі, діяльність якої ФСБ курирувала з Москви, входили два полковники УДО, які "зливали" секретну інформацію Росії. Так, ворог активно розробляв плани з ліквідації Президента Володимира Зеленського Одним із завдань агентурної мережі ФСБ був пошук виконавців серед військових, наближених до охорони Президента, які могли б взяти Главу держави в заручники, а згодом його вбити", — йдеться у повідомленні.

До речі, окрім Володимира Зеленського ворог планував ліквідувати Голову СБУ Василя Малюка, очільника ГУР Кирила Буданова та інших високопосадовців. Буданова, наприклад, хотіли ліквідувати до Великодня.

Було встановлено, що спочатку завербований агент повинен був спостерігати за переміщенням особи, що охороняється, і передавати ворогові інформацію. Потім по будівлі, де мав бути чиновник, планували завдати ракетного удару.

Далі людей, які залишилися на місці поразки, вони збиралися атакувати дроном. Після цього росіяни планували запустити ще одну ракету, зокрема для знищення слідів застосування дрона.

Детальніше про це читайте у нашому матеріалі на сайті "Телеграф".