"Найкращий варіант": головред "Економічної правди" вийшов на зв'язок після походу до ТЦК і розповів подробиці

Читать на русском
Автор
Дмитро Дєнков Новина оновлена 27 травня 2024, 23:22
Дмитро Дєнков. Фото kas.de/uk

У нього відбирали телефон

Головний редактор "Економічної правди" Дмитро Дєнков, якого утримували у територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП) Білгород-Дністровського в Одеській області протягом доби, вийшов на зв’язок. Він опублікував допис у соцмережі.

Головред ЕП написав, що буде мобілізуватись до того підрозділу, що якого хотів ще до інциденту. Про це йдеться у дописі в Facebook.

"Друзі, дуже дякую за підтримку. Я ще ніколи подібного не відчував. Зі мною все гаразд, ми порозумілись з Білгород-Дністровським ТЦК і я незабаром долучусь до підрозділу, до якого хотів ще до цього інциденту", — написав Дєнков.

Він пообіцяв написати подробиці пізніше. Зазначив, що це буде кращий для нього варіант.

"Незабаром розповім. Це кращий для мене варіант", — написав Дєнков.

Головний редактор ЕП Дєнков вийшов на зв'язок
Головред пообіцяв потім розповісти подробиці

У ТЦК зазначили, що журналіста затримали прикордонники "на транзитній ділянці з режимними обмеженнями", а обставини його перебування там не були підтверджені документально.

Нагадаємо, вдень 27 травня у Мережі з’явились повідомлення, що головного редактора видання "Економічна правда" насильно утримують у ТЦК та СП на Одещині. У нього забрали усі засоби зв’язку. Батьки подали заяву на розшук у поліцію. Про те, що Дєнков знаходиться у ТЦК, їм повідомили поліцейські.

Раніше "Телеграф" писав, скільки чоловіків після отримання повістки відвідують військомат. Цифра неприємно вражає. Це навіть не кожен десятий.