Без світла та води ціле місто: росіяни зруйнували об‘єкти критичної інфраструктури на Сумщині

Читать на русском
Автор
824
Росіяни б'ють по енергоструктурі
Росіяни б'ють по енергоструктурі. Фото Колаж "Телеграфу"

Людям підвозять воду та відкрили Пункти Незламності

Через російські удари по Шостці Сумської області 1 жовтня, місто лишилося без електроенергії і води. Зв'язок працює із перебоями, а ліфти зупинено.

Про це у Facebook повідомив мер Шостки Микола Нога. Він пояснив, що внаслідок обстрілу зруйновано низку об‘єктів критичної інфраструктури. Над відновленням електро- та водопостачання працюють аварійні служби.

Воду подають за графіком. Також в місті відкрили Пункти Незламності, де можна зарядити мобільні телефони.

Як поінформували у Сумській ОВА, внаслідок удару армії РФ по енергетичних об’єктах Сумщини, 1 жовтня о 21:49 було знеструмлено понад 86 тисяч точок обліку споживачів у Шосткинському районі. Станом на ранок 2 жовтня без електроенергії залишалися більш ніж 82 тисячі споживачів цього району.

В цілому по всій Сумській області, через російські обстріли станом на ранок 2 жовтня без електроенергії залишалося майже 90 тисяч споживачів. Енергетики роблять усе можливе, щоб повернути світло людям, додали в ОВА.

Як повідомляв "Телеграф", військовий експерт Дмитро Снєгирьов вважає, що росіяни прагнуть створити напругу й паніку в прикордонній Сумській області. Вона стала плацдармом для операції ЗСУ на Курщині, й це не дає ворогу спокою.