Курс може помітно впасти: що буде з доларом найближчими днями

Читать на русском
Автор
660
Банкнота
Банкнота. Фото Pixabay

Аналітик навів причини, чому показники падають

На валютному та безготівковому ринку вже певний час зберігається тенденція на зниження курсу долара. За словами деяких експертів, така ситуація триватиме і протягом цього тижня.

Як прогнозує президент Українського аналітичного центру Олександр Охріменко, передає ТСН, ціна бакса 22-28 січня може знизитись ще на 40-45 копійок. Показники продажу тоді сягатимуть за 38 гривень, а купівлі впадуть до 37 гривень.

За його словами, велике здешевшання долара було неочікуваним. Така ситуація була спричинена певними причинами.

"Попит на валюту низький, бо нема значного імпорту критичних енергоносіїв: газу, пального, нема поки ні пожвавлення безготівкового ринку, ні зростання попиту на готівковому, ні ознак того, що Нацбанк припинить щодня підтримувати рівновагу на ринку", — пояснює Охріменко.

Він додає, що українцям варто готуватись до ще більшого зниження вартості американської валюти. Однак, експерт зауважує на тому, якщо відбудеться затримка фінансової допомоги з боку США в Україну, то долар буде тільки дорожчати.

Курс долара в Україні станом на 22 січня

За даними порталу "Мінфін", у понеділок, 22 січня, середній курс долара в українських банках становить 37,70 грн (купівля) та 38,25 (продаж). Готівковий курс — 38,18 (купівля) та 38,30 (продаж). Водночас офіційний курс Національного банку України становить 37,52 грн.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, яким буде курс долара в Україні до кінця 2024 року.